Luosu

Luosun pääpirtti

Luosun leirialue sijaitsee Kolarin Luosun kylässä, lähellä Yllästunturia. Alueella on vanha Metsähallituksen metsätyökämppä, jossa on majoitustilat noin 50 hengelle, ja jonka varustelu on 50-luvun tasoa. Vuonna 2007 kämpälle vedetty sähkö helpottaa nykyisin valaistusta ja lämmitystä. Talousvesi saadaan pihapiirissä olevasta vesipostista. Alueella on kämpän lisäksi mainio sauna sekä liiteri ja puucee. Paikka soveltuu erinomaisesti lippukunnan kesä- ja talvileiripaikaksi sekä vaellusten tukikohdaksi. Aivan kämpän läheisyydestä alkavat merkityt vaellus- ja hiihtoreitit ja matkaa kämpältä Ylläksen laskettelukeskukseen on vain noin 15 kilometriä.

Luosun kämpän hankki lippukunnan käyttöön 70-luvulla eräs lippukunnan eräpoikavartiosta, Hirvi-vartio. Tuosta asti on alueella joka pääsiäinen järjestetty hiihto- ja laskettelureissu. Retken tuotoilla on paitsi ylläpidetty kämppää nämä vuodet, myös rahoitettu muita investointeja, kuten Saarijärven leirialueen osto.

Keväällä 2004 Kalevan Karhujen Tuki ry osti Luosun rakennukset ja parin hehtaarin maa-alan Metsähallitukselta. Kesällä aloitettiin ahkerointi talkoissa, jotka jatkuvat yhä. Tervetuloa talkoisiin!

Luosun pääpirin sijainti kartalla (www.karttapaikka.fi).

Kaavakuva Luosun pääpirtin pihapiiristä löytyy täältä.

Luosun pääpirtin pohjapiirros löytyy täältä.

Lippukunta vuokraa Luosun kämppää!

Vuorokausihinnat kesäaikaan (1.5.-30.9.):

  • Toimistohuone 28 euroa (1-4 henkeä)
  • Iso tupa euroa 7 euroa / henki
  • Muut huoneet 7 euroa / henki
Vuorokausihinnat talviaikaan (1.10.-30.4.):
  • Toimisto 40 euroa (1-4 henkeä)
  • Iso tupa 10 euroa / henki, kuitenkin yhteensä vähintään 80 euroa.
  • Muut huoneet 10 euroa / henki

Alle kuuden hengen ryhmille hintaan sisältyy pikkusaunan käytön, suuremmille ryhmille myös iso sauna on käytettävissä. Yli 20 hengen ryhmille vuokrahinnat neuvotellaan erikseen. Kalevan Karhujen, Kalevan Suuntatyttöjen ja Kalevan Karhujen Tuki Ry:n jäsenet saavat alennusta 10 %.

Luosun vuokrat ja muut käyttökorvaukset maksetaan Ylläs-toimikunnan tilille FI55 1154 3500 0909 60.

Tiedustelut: Terttu Nyström

Luosun pääpirtin ison kämpän kerrossänkyjä Luosun pääpirtin keittiö Luosun pääpirtin iso kämppä Luosun pääpirtin sauna Poro Luosun pääpirtillä Nuotiopaikka Kuivaushuone Parakki talvella Saunat Takahuone Perähuone Toimisto Toimiston kamiina Pihapiiri kesällä Pikkusauna Jounin kaupan poro Nuotio Pääsiäisreissun bussin pakkausta Tampereella Hiihtäjiä pääsisäisreissulla Emännän huone Toimiston keittonurkkaus