Ajo-ohje

Ajo-ohje

Saarijärven kämpälle tultaessa auton voi jättää jollekin kolmesta parkkipaikasta. Nämä paikat ovat P-Lentokenttä, P-Luotisuora ja P-Järven pää. Alla olevassa kuvassa on summittaisesti kuvattu eri parkkipaikkojen sijainnit. Kuva EI ole mittakaavassa. Kuvan alla on myös kirjalliset ajo-ohjeet.

P-luotisuoran pää P-lentokenttä P-järvenpää Saarijärven kämpät Bussi 28 päätepysäkki Ajo-ohje

P-"Luotisuoran pää"

Käännytään Sorilasta kohti Viitapohjaa Pulesjärventielle. Ajetaan tietä 5 km kunnes risteys oikealle. Tienviitassa lukee Paalijärventie. Ajetaan tätä hiekkatietä noin 6 km kunnes taas risteys oikealle. Risteyksessä kyltti, jossa lukee Tokamontie. Talvisin käytettävä P-"Luotisuoran pää" on tässä risteyksessä. Tilaa noin neljälle autolle. Pysäköinnissä tulee ottaa huomioon myös muut tienkäyttäjät. Huom! Tokamontietä ei enää nykyään käytetä P-"järven päähän" ajamiseen!

P-"Järven pää"

Käännytään Sorilasta kohti Viitapohjaa Pulesjärventielle. Ajetaan tietä 5 km kunnes risteys oikealle. Tienviitassa lukee Paalijärventie. Ajetaan tätä hiekkatietä noin 5 km kunnes taas risteys oikealle. Risteyksessä ei ole tienviittaa vaan ajoneuvolla ajo kielletty -liikennemerkki, mutta luvalla ajo on sallittu. Käännytään tälle nimettömälle tielle. Huom! myös edellisessä risteyksessä (Käpykankaantie) on samanlainen liikennemerkki, älä käänny vahingossa sinne! Ajetaan nimetöntä tietä 1,3 km kunnes risteys vasemmalle. Käännytään tälle tielle ja ajetaan noin 1 km (matkalla ohitetaan kääntöpaikka) kunnes tullaan risteykseen. Parkkialue on risteävän tien toisella puolella, heti risteyksen vasemmalla puoella. Pysäköintitilaa noin kahdeksalle autolle. Parkkialueelta johtaa polku Saarijärven rantaan. Parhaiten kämpälle pääsee kulkemalla järven vasenta rantaa seurailevaa polkua.

P-"Lentokenttä"

Jatketaan Tokamontien ja Paalijärventien risteyksestä Paalijärventietä eteenpäin noin 1 km, jonka jälkeen risteys oikealle. Risteyksessä kyltit "Rakkarintie" ja "Kalevan karhut". Käännytään risteyksestä ja ajetaan noin 1 km kunnes tulee vastaan suurehko levennys, jossa parkkialue sijaitsee. Pysäköintitilaa noin kymmenelle autolle. Parkkialueelta kämpälle johtaa tie "Karhunpolku", matkaa noin 1 km, josta viimeinen 100 metriä polkua. "Karhunpolun" päässä on kääntöpaikka ja pysäköintitilaa kahdelle autolle. Huom! Karhunpolkua käytetään vain huoltoajoon.

Tulostettava versio ajo-ohjeesta
Muokattava versio ajo-ohjeesta